Чернігівська прокуратура хоче змусити фермера платити більше за оренду землі

1 лютого 2017 109 0
Орендарі платили в межах 1,2 % від нормативної грошової оцінки ділянки
pixabay.comОрендарі платили в межах 1,2 % від нормативної грошової оцінки ділянки

Прокуратура Чернігівської області намагається змусити двох фермерів-орендарів платити більше за оренду 340 га землі сільгосппризначення.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернігівської області.

У межах Ріпкинського району з 2012 р. двома орендарями-фізичними особами використовуються земельні ділянки загальною площею 340 га вартістю майже 4 млн грн зі сплатою орендних платежів в межах 1,2 % від нормативної грошової оцінки ділянки.

«Водночас, такі дії суперечать вимогам Податкового кодексу України, оскільки орендна плата за використання сільгоспугідь не може бути меншою 3% від їх нормативно-грошової оцінки. Однак деякими орендарями не внесено зміни у договори та сплачуються кошти за використання таких земель у значно менших розмірах», — сказано у повідомленні.

Незважаючи на звернення органів Держгеокадастру про приведення правовідносин у відповідність до законодавства щодо збільшення розміру плати, відповідачами жодних заходів не вжито. Тому прокуратура звернулася до суду з вимогою внести відповідні зміни до укладених правочинів у судовому порядку.

Виконано за допомогою Disqus