Держветфітослужба виступає за депопулізацію диких кабанів

30 липня 2015 106 0
Держветфітослужба виступає за депопулізацію диких кабанів
Slovovolyni.comДержветфітослужба виступає за депопулізацію диких кабанів

Державна ветеринарна та Фітосанітарна служба України виступає за депопуляцію диких кабанів в 5 областях України через почастішання спалахів Африканської чуми свиней (АЧС), пише «Интерфакс-Украина».

Депопуляція диких кабанів може бути проведена найближчим часом у Чернігівській, Рівненській, Сумській, Київській та Житомирській областях у зв'язку з випадками захворювання на АЧС.

«Сьогодні рішення нашої комісії депопуліризувати дикого кабана — у віце-прем'єра. Думаю, сьогодні вона буде підписана», — повідомив заступник голови Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України Олександр Вержикоховський.

За його словами, проблемними областями є Чернігівська, Рівненська, Сумська, Київська та Житомирська.

«Уряд схвалив пропозицію Гответфітослужби щодо переформатування бюджету, передбаченого на діяльність відомства, у зв'язку з частими спалахами АЧС. Передбачені 45 млн грн будуть спрямовані на заходи, які необхідні в цій ситуації: закупівлю дезинфікуючих засобів, засобів діагностики, спецодяг, а також на відрядження для тих осіб, які працюють в зоні виникнення АЧС», — уточнив Олександр Вержикоховський.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою