Свинарству потрібні інновації — Лоза

3 серпня 2015 69 0
Свинарству потрібні інновації —  Лоза
Кurkul.comСвинарству потрібні інновації — Лоза

Нині український ринок свинарства є відкритим. Держава має два ключові фактори, які забезпечують розвиток сталого тваринництва або стійкого свинарства, яке економічно ефективно і конкурентне, вважає голова Асоціації свинарів України Артур Лоза, пише Аgronews.

За його словами, для того, щоб ці фактори діяли, необхідне підвищення рівня ефективності за рахунок інтенсивного виробництва та високої якості. Усе це вимагає впровадження нових інноваційних технологій. Тому ті господарства, в яких ці технології вже працюють, у принципі зараз є конкурентними і можуть конкурувати з європейським, американським, канадським, бразильським м'ясом.

«Ті компанії, які виробляють «по старинці» мають набагато нижчу ефективність і тому їм важко буде конкурувати і нині, і в перспективі на ринку. Тому ці господарства стають перед вибором: або впроваджувати модернізацію своїх виробництв, або їм потрібно буде йти з ринку», — говорить експерт.

Також він додає, що можливий третій варіант — зайнятися виробництвом нішевого продукту, але це для обмеженої кількості підприємств, і це підприємства, які могли бути орієнтовані лише на якийсь сегмент.

«Тому ключовий рецепт для всіх однаковий — це ефективність і якість, тому на першому етапі великі господарства робили такі модернізації. Зараз, у принципі, усвідомлення прийшло і до більш дрібних власників, вони теж інвестують певні кошти в модернізацію своїх технологій, поставку нової генетики, підвищення ефективності управління і т. д.», — переконаний Артур Лоза.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою