Ініціатива підніме сільський бізнес — експерт

31 липня 2015 37 0
Ініціатива підніме сільський бізнес — експерт
Оvochi.in.uaІніціатива підніме сільський бізнес — експерт

Досі вітчизняний аграрний сектор залишається неструктурованим, так вважає заступник керівника проекту USAID «АгроІнвест» Олександр Каліберда, пише Аgronews.

За його словами, нині відсутнє точне визначення того, кого слід вважати малим сільгоспвиробником — чи то особисті селянські господарства, чи то дрібні фермерські. І це питання не пусте, адже від нього залежать напрямки, види, обсяги державної допомоги та умови її надання.

«Нам необхідно мати хоча б невелику державну програму підтримки тих, хто має бажання і навички розвиватися», — зазначив Олександр Каліберда.

Також він додав, що саме ініціативні люди можуть дати потрібний поштовх активному розвитку сільського бізнесу. Вони повинні отримати доступ до фінансових ресурсів, до страхування, їх необхідно навчити працювати по-сучасному.

«У більшості країн, що мають ефективну економіку, все вибудовується на ініціативі дрібного і середнього бізнесу. Там є свої програми, підходи щодо підтримки малого сільгоспвиробника. Ми можемо на них орієнтуватися, використовувати напрацьований досвід», — переконаний він.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою