На Сумщині 900 га землі обробляються органічно

31 липня 2015 77 0
На Сумщині 900 га землі обробляються органічно
Latifundist.comНа Сумщині 900 га землі обробляються органічно

У Сумській області органічну систему землеробства запроваджено майже на 900 га землі, повідомляє прес-служба Сумської облдержадміністрації.

«У світі зростає попит на екологічно чисту продукцію. Тож органічне землеробство є одним із перспективних напрямів агропромислового сектора. В області органічну систему землеробства запроваджено майже на 900 га землі. І це — лише початок», — наголосив під час поїздки до державного підприємства «ДГ Правдинське» Великописарівського району Сумської області директор департаменту агропромислового розвитку Сумської облдержадміністрації Олександр Непочатов.

Директор державного підприємства «ДГ Правдинське» Юрій Ситнік повідомив, що господарство розробило поетапний план переходу на органічне землеробство. А його впровадження було розпочато минулого року.

«Цьогоріч підприємство посіяло кавуни на 72 га ріллі і розраховує зібрати мінімум 1200-1300 т. Укладені відповідні договори з львівською торговою мережею, яка займеться розповсюдженням їхньої продукції. Кавуни реалізовуватимуть не лише в Україні, а й відправлятимуть в Польщу та Білорусь», — зазначив він.

Юрій Ситнік переконаний, що продукція витримає всі перевірки на відповідність європейським стандартам, адже підприємство не використовувало жодного ґрунтового гербіциду задля збільшення урожайності баштанних.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою