На Запоріжчині під озимі підготовлено 20% площ

3 серпня 2015 108 0
На Запоріжчині під озимі підготовлено 20% площ
КurkulНа Запоріжчині під озимі підготовлено 20% площ

У Запорізькій області паралельно зі збиранням ранніх зернових культур проводять підготовку посівного матеріалу і ґрунту для проведення сівби озимих зернових культур під урожай 2016 р., пише сайт Запорізької облдержадміністрації.

Як йдеться у повідомленні, за даними департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації, всіма категоріями господарств планується посіяти 645 тис. га озимих колосових, у тому числі 644 тис. га — на зерно. Крім того, заплановано посіяти 27,8 тис. га озимого ріпаку.

«Загалом для проведення посіву озимих зернових та технічних культур аграріям необхідно підготувати ґрунт на площі 673 тис. га. На сьогодні підготовлено 20 % площ», — пише сайт.

Також додається, що сільгосппідприємствам області необхідно підготувати 101 тис. т насіння. На 28 липня підготовлено до перевірки 73 тис. т, це 72 % від необхідного.

«Для проведення всього комплексу осінньо-польових робіт господарствам потрібно 18,3 тис. т мінеральних добрив у діючій речовині. На цей час придбано лише 2,1 тис. т або 12 % від потреби. Потреба у хімічних засобах захисту рослин на осінньо-польові роботи становить 60 т, у наявності є 40 т або 67 %, — зазначається у матеріалі.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою