Аграрії Львівщини отримають 11 млн грн на пільгові кредити, дотації і компенсації

8 березня 2017 128 0
Кошти з обласного бюджету Львівщини спрямовуватимуть у вигляді фінансової підтримки на конкурсній основі
kurkul.comКошти з обласного бюджету Львівщини спрямовуватимуть у вигляді фінансової підтримки на конкурсній основі

У 2017 році на фінансову підтримку аграріїв Львівщини з обласного бюджету виділено 11,2 млн грн.

Про це написала на своїй сторінці у Facebook директор департаменту агропромислового розвитку Львівської обласної державної адміністрації Наталія Хмиз.

Депутати підтримали внесені департаментом агропромислового розвитку ЛОДА зміни до Комплексної програми підтримки та розвитку агропромислового виробництва Львівської області на 2016-2020 роки на черговій сесії Львівської обласної ради.

Ця Програма передбачає фінансування заходів із відновлення родючості ґрунтів, підтримку дрібних і середніх фермерів і створення кооперативів.

Кошти з обласного бюджету спрямовуватимуть на виконання завдань і заходів у вигляді фінансової підтримки на конкурсній основі за такими напрямами:

  • компенсації відсотків за кредитами (позиками), залученими в банківських установах чи кредитних спілках у національній валюті

  • пільгові кредити на реалізацію бізнес-планів

  • дотації на площу угідь, на яких проводитимуться заходи зі збереження та відтворення родючості ґрунтів.

Згідно зі змінами, тепер аграріям на реалізацію бізнес-планів надаватимуть фінансову підтримку на платній та зворотній основі під 5% річних терміном до 5 років (у 2016 році — терміном до 3 років).

Також збільшено розмір дотації на освоєння земель під садівництво, ягідництво, овочівництво, пасовища зі 100 грн /га до 400 грн/га при умові проведення агрохімічного обстеження земельних ділянок, але не більше фактичних витрат.

«До кінця березня 2017 року розпочне роботу конкурсна комісія для визначення учасників Комплексної програми, які мають право на одержання фінансової підтримки з обласного бюджету», — пише Наталія Хмиз.

Виконано за допомогою Disqus