Місцевій владі пропонують розширити повноваження щодо землі — Бакуменко

21 березня 2017 101 0
Аграрний комітет пропонує посилити розширити повноваження місцевої влади щодо землі та посилити державний контроль земель
shutterstock.comАграрний комітет пропонує посилити розширити повноваження місцевої влади щодо землі та посилити державний контроль земель

Заступник голови Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин Олександр Бакуменко закликав депутатів поставити на розгляд законопроект про контроль та охорону земель, пише Agropolit.com.

Олександр Бакуменко звернувся до голови Верховної Ради України з пропозицією від нашого Комітету щодо включення на квітень до розкладу пленарних засідань Верховної Ради України проект Закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування з управління земельними ресурсами та посилення державного контролю за використанням і охороною земель" (реєстр. № 4355 від 31.03.2016) (друге читання).

«Це необхідний проект, на який чекають усі місцеві громади», — пише він на своїй сторінці Facebook.

У пояснювальній записці сказано, що метою проекту Закону є підтримка добровільного об’єднання територіальних громад в країні з метою формування спроможних органів місцевого самоврядування до виконання наданих ним повноважень; оптимізація правового регулювання у сфері здійснення державного контролю за використанням та охороною земель.

За його Олександра Бакуменка, Комітет також надасть пропозиції по п'яти найбільш важливих законопроектах із бажаними строками їх розгляду, так як це було домовлено на нараді з головами Комітетів і головою Верховної Ради України минулої середи.

Виконано за допомогою Disqus