Аграрний сектор найбільше впливає на навколишнє середовище – Трофімцева

21 березня 2017 92 0
Ольга Трофімцева, заступник Міністра з питань європейської інтеграції
kurkul.comОльга Трофімцева, заступник Міністра з питань європейської інтеграції

Сільське господарство – один із секторів, які найбільше впливають на навколишнє середовище. З іншого боку, аграрний сектор є залежним від зміни клімату та потерпає від цього процесу, заявила заступник Міністра з питань європейської інтеграції Ольга Трофімцева під час круглого столу «Змінюється клімат – змінюється сільське господарство: орієнтація на цілі сталого розвитку ООН», йдеться на сайті Мінагрополіту.

«Зважаючи на те, що Україна є та буде залишатись глобальним аграрним гравцем, не реагувати на виклики державі та бізнесу в цьому напрямку було б недалекоглядним», – зазначила Ольга Трофімцева.

За її словами, Мінагрополітики активно співпрацює в цій сфері з іншими органами влади, наприклад, з Мінприроди, в проекті зі Світовим Банком щодо розвитку систем зрошення в Україні. Також міністерство взаємодіє з такими міжнародними організаціями, як ФАО та іншими, які допомагають експертизою та здійснюють технічну підтримку за різними напрямками.

«За допомогою ФАО ми приступаємо до роботи над аграрною частиною Національної стратегії адаптації до змін клімату, але при цьому ми працюємо і в рамках інших проектів, таких як ClimaEast. Також є окремі ініціативи в галузях лісового господарства та рибної галузі», – повідомила Ольга Трофімцева.

Також мова йшла про пристосування кліматичних змін у сільському господарстві.

«Сьогодні в Україні до змін клімату та пристосування до них у сільському господарстві відношення як до чогось абстрактного і глобального. Насправді, ця проблематика складається з великої кількості абсолютно практичних та конкретних кроків та заходів. Зокрема, це технології міні-тіл та ноу-тіл, обережне використання інсектицидів під час посівної, органічне виробництво, збереження біорізноманіття, проблеми упаковки та втрат продуктів харчування (food waste)», – розповіла Ольга Трофімцева.

Виконано за допомогою Disqus