Земельна реформа — досвід США

27 березня 2017 264 0
Земельна реформа США – дослідження
agropolit.comЗемельна реформа США – дослідження

AgroPolit.com спільно з EasyBusiness.in.ua проаналізували Сполученні Штати Америки. В США більше 150 років існує вільний ринок землі. Майже 100% земель належать приватним власникам, 44,3% з них, використовується у сільському господарстві. Зараз в штатах гектар землі найдорожчий на континенті – $10,200.. Єдиною вимогою для іноземних фізичних та юридичних осіб є зобов’язання повідомляти Міністерство сільського господарства щодо здійснення передачі права власності на землю.

Читати по темі: Як відкривали ринок землі європейські країни: новий проект AgroPolit.com та EasyBusiness.in.ua

За результатами дослідження ринок с/г земель США отримав тип – відкритий. Детальну графіку земельного ринку Штатів та особливості земельних відносин цієї країни читайте у матеріалі на AgroPolit.com.

Нагадаємо, В дослідженні під назвою «Створення вільного ринку землі с/г призначення в Україні» експерти EasyBusiness.in.ua виділяють кілька груп країн, які схожі між собою за територіальною ознакою: старі країни-члени ЄС та інші розвинені країни; нові країни-члени ЄС; країни-кандидати ЄС; пострадянські країни; країни Латинської Америки; країни північної Америки; країни Азії; країни Африки.

Виконано за допомогою Disqus