Державні землі с/г призначення продаватимуть на електронних торгах

21 квітня 2017 458 0
Міністерства та відомства завершують розробку проекту Закону "Про обіг земель"
kurkul.comМіністерства та відомства завершують розробку проекту Закону "Про обіг земель"

Проектом закону «Про обіг земель сільськогосподарського призначення» передбачено продаж державних земель на електронних торгах. Про це повідомив директор Департменту землеустрою, використання та охорони земель Держгеокадастру Олександр Краснолуцький, йдеться на сайті propozitsiya.com.

Він також повідомив, що зараз кілька міністерств та відомств завершують розробку проекту Закону «Про обіг земель сільськогосподарського призначення».

Закон буде регулювати питання обігу земель, а не просто купівлі-продажу, питання спадкування, дарування земель та ін. Купуватимуть землю держава, територіальні громади та громадяни України. Також пропонується встановити максимальну кількість землі, яка зможе знаходитися у власності однієї особи — 200 га. При виявленні більшої кількості землі, власник матиме рік аби продати надлишок земель, інакше держав викупить її примусово.

Олександр Краснолуцький вважає, що введення держмита на рівні 50% нормативної оцінки вартості землі при продажу ділянки протягом перших трьох років стане на перешкоді спекулювання землями.

Державні землі продаватимуться лише на відкритих електронних торгах.

«Всі побоювання громадян були враховані», — наголосив Олександр Краснолуцький

Він запевнив, що було врегульоване навіть питання з багаторічними насадженнями — власником землі може бути одна особа, а баготорічних насаджень на ній — інша.

Виконано за допомогою Disqus