В Україні існує «сіра» система ринку землі — думка

2 травня 2017 1026 0
Ігор Кононенко, народний депутат, перший заступник голови фракції партії «Блок Петра Порошенка»
Kurkul.comІгор Кононенко, народний депутат, перший заступник голови фракції партії «Блок Петра Порошенка»

В Україні варто відкривати ринок сільськогосподарських земель, бо навіть без нього існує «сірий» ринок. Таку думку висловив народний депутат, перший заступник голови фракції партії «Блок Петра Порошенка» Ігор Кононенко, повідомляє AgroPolit.com у матеріалі «Противники та прихильники скасування земельного мораторію».

Серед 32 опитаних народні депутати, політологи експерти з земельних відносин, вище керівництво Міністерства аграрної політики та директори великих агрохолдингів.

«Ми мусимо легалізувати ринок землі; про це мало хто говорить, але фактично існує «сірий ринок» землі. Ми маємо великі компанії, які орендують паї в населення, платять орендну плату, це фактично «псевдоринок». Така «сіра» система породжує зловживанння з одного боку, з другого ж – відсутність інвестицій, наші закордонні партнери не розуміють правила гри, тому вони не інвестують. Ми зобов’язані створити прозорі правила, зробити справедливу оцінку землі. Сьогодні ніхто не розуміє, скільки реально ця земля коштує, яка її ринкова ціна, куди ми далі рухаємося», — говорить Ігор Кононенко.

Виконано за допомогою Disqus