На Полтавщині завдяки міжнародним спонсорам уже працюють 12 сімейних ферм

3 травня 2017 511 0
У Полтавській області в рамках Проекту USAID/Партнерство заради інновацій уже відкрито 12 ферм
pixabay.comУ Полтавській області в рамках Проекту USAID/Партнерство заради інновацій уже відкрито 12 ферм

У Полтавській області в рамках Проекту USAID/Партнерство заради інновацій «Розвиток сімейних ферм, об’єднаних у сільськогосподарські обслуговуючі кооперативи» уже відкрито 12 ферм, повідомляє 0532.ua.

Нещодавно Владислав та Катерина Скрильники у с. Бутенки Кобеляцького районі відкрили чергову сімейну молочну ферму, де утримують понад 30 корів.

Три перші сімейні ферми у Полтавській області відкрилися у 2014 р. у с. Сухорабівка Решетилівського району. А у 2016 р в с. Денисівка Оржицького району відкрилися ще дві сімейні ферми.

Родинам, які погодилися взяти участь у проекті «Розвиток молочарських кооперативів», фахівці від партнерів проекту розробили плани реконструкції корівників, щоб ті відповідали вимогам комфортного утримання тварин, гарантували максимальну продуктивність виробництва, а також створювали хороші умови праці для господарів.

«Особливість сімейних ферм, створених в рамках міжнародного проекту, — забезпечення їх усім необхідним обладнанням для прибирання за тваринами, їхнього годування та доїння», — розповідають куратори проекту.

Інноваційний соціальний проект для підтримки дрібних підприємців-аграріїв стартував в Україні у 2010 р. Він покликаний об’єднати 2000 сімей шляхом створення сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів, а на їхній базі — родинних ферм із кількома десятками молочних корів.

Також у рамках канадського проекту «Покращення управління на молочних фермах в Україні», починаючи з цього року, фермери Полтавщини зможуть відвідувати різноманітні безкоштовні тренінги, контролювати якість молока у своїх господарствах і навіть покращувати настрій коровам.

Читайте за темою: На Полтавщині відкрили сімейну ферму за підтримки міжнародного проекту

Виконано за допомогою Disqus