Аграрії втратять від 60 до 100% урожаю абрикосів (ОПИТУВАННЯ)

15 травня 2017 81 0
Аграрії прогнозують втрату врожаю абрикосів
sad-dacha-ogorod.comАграрії прогнозують втрату врожаю абрикосів

Заморозки, дощі та тривале похолодання подекуди знищили до 100% урожаю абрикосів в Україні. На Львівщині та Рівненщині садівники також говорять про втрати частини урожаю яблук, повідомляє SuperAgronom.com.

Урожай абрикосів цього року буде невеликим, бо майже в усіх областях ця культура зазнала суттєвих пошкоджень заморозками, повідомили садівники з різних регіонів після настання стійкого потепління та оцінки втрат.

Зокрема в західних областях, залежно від сорту та місцевості, втрати цвіту і зав'язі становить від 60-70 до 100%, говорять агрономи. Майже повністю знищено майбутній урожай на Черкащині та Кіровоградщині — тут на гілках лишилось в кращому випадку 10-15% зав'язі. В гіршому — обмерзли й листові бруньки.

Схожа ситуація на Дніпропетровщині, півночі Одещини та Миколаївщини. Лише на крайньому півдні у приморській зоні втрати не всюди були значними і можна сподіватись на нормальний урожай, розповідають садівники.

На Західній Україні зазнали втрат і виробники яблук. Зокрема на Львівщині та Рівненщині через холодну погоду, дощі та заморозки частина цвіту яблуні згнила так і не розкрившись. Ці симптоми проявились на окремих сортах в тих садах, де через холодну погоду та дощі не вдалось провести адекватний фунгіцидний захист.

Виконано за допомогою Disqus