За півмісяця в Україні загинуло 800 бджолосімей

17 травня 2017 302 0
За півмісяця від пестецидів загинуло 800 бджолиних сімей
Kurkul.comЗа півмісяця від пестецидів загинуло 800 бджолиних сімей

Перший заступник директора Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертитзи (ДНДІЛДВСЕ) Юлія Новожицька повідомила, що у період з 25 квітня по 11 травня Інститут отримав матеріали та провів дослідження від 800 бджолосімей, які загинули внаслідок обробки полів пестицидами. Про це повідомляє держпродспоживслужба.

Для уникнення випадків загибелі бджолосімей при використанні пестицидів та агрохімікатів під час обробки посівів сільськогосподарських культур фермери повинні налагодити тісну комунікацію з власниками пасік.

«Є гостра необхідність у співпраці між фермерами та бджолярами. Взаємоповага, розуміння потреб один одного, комунікація та поширення сільгоспвиробниками інформації про плани обробки посівів і дерев дозволять уникнути випадків загибелі бджіл через застування засобів для обробки рослин», ― пояснила Юлія Новожицька.

У свою чергу голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа запропонував через обласні управління АПК організувати ряд спільних нарад із фермерами та бджолярами для вирішення зазначених питань.

Виконано за допомогою Disqus