Херсонщина вийшла в лідери з виробництва рису

18 травня 2017 88 0
З кожним роком в області збільшують посівні площі під рисом
pixabay.comЗ кожним роком в області збільшують посівні площі під рисом

Після втрати Криму, який виробляв рис для України, Херсонщина стала лідером з виробництва рису. Рисова галузь в області почала відроджуватися. Про це на своїй сторінці у Facebook написав директор Департаменту агропромислового розвитку Херсонської ОДА Олександр Паливода.

«Херсонщина і Одещина разом забезпечують Україну рисом тільки на 30% від потреб. А до анексії Криму внутрішній ринок був насичений власним рисом на 70%. Звичайно, втрата 30-ти тисяч гектарів рисових систем, які знаходились в Криму, створила рисовий дефіцит, який сьогодні Херсонщина потроху заповнює», ― пише Олександр Паливода.

З кожним роком в області збільшують посівні площі під рисом. Завдяки використанню сучасних технологій вдається збільшити і його врожайність. Як наслідок ― збільшується валовий збір.

«У поточному році ми плануємо зібрати близько 45 тис. т ― це непоганий показник, порівняйте ― всього три роки тому в 2014 р. ця цифра становила 34,3 тис. т. З'являються господарства, які вирощують рис на краплинному зрошенні ― це більш екологічний спосіб виробництва, ніж в чеках», ― повідомляє чиновник.

За його словами, після перекриття Північно-Кримського каналу рисові системи Криму можуть загинути.

«Отже зараз херсонські агровиробники просто зобов'язані максимально розвинути цю галузь, тим більше, що є попит, є технології, є вода, а ще тому, що особливості виробництва рису створюють більшу кількість робочих місць», ― зазначає Олександр Паливода.

Виконано за допомогою Disqus