В Україні стає популярним вирощування овочів на відкритому грунті

4 червня 2017 414 0
Морква на грядці
ogorodsadovod.comМорква на грядці

Українські фермери почали активно вирощувати овочі на відкритому грунті, а показники врожайності щороку зростають, пише UBR.ua.

Сегмент вирощування і продажу овочів відкритого грунту в Україні характеризується ключовою особливістю — яскраво вираженою сезонністю.

Особливості клімату в нашій країні роблять можливим активне вирощування врожаю тільки в теплі періоди року — протягом літа і осені. В інший час на ринку переважає продукція, вирощена в закритих грунтах — теплицях.

Проте овочі, вирощені в умовах відкритого грунту, користуються чималою популярністю. Так, за даними аналітиків у період з 2012 по 2016 роки частка реалізованих овочів становила 86-90%.

Вирощена в Україні продукція активно відправляється на експорт в період з червня по грудень. Решту часу наша країна торгує на зовнішніх ринках тепличною продукцією.

Щорічно показники врожайності овочів із відкритого грунту в Україні зростають. При цьому часто показники вирощування в окремих господарствах населення перевищують результати сільськогосподарських підприємств.

Для порівняння, в 2016 р. приватні господарства українців принесли на 31% більше раннього врожаю свіжих овочів.

Найчастіше населення вирощує овочі для власного споживання, але в той же час збільшуються і обсяги продажів даної продукції.

Максимальний темп приросту врожайності ранніх овочів в Україні був у 2014 р. і склав 16,2%.

Виконано за допомогою Disqus