Мітинг АПУ під Радою не був популізмом — Скоцик

10 червня 2017 98 0
Мітинг проти ринку землі
Kurkul.comМітинг проти ринку землі

Аграрна партія України не вважає, що організована 7 червня акція під стінами парламенту є популістичною. Про це йдеться у повідомленні на її сайті. Нагадаємо, що члени парламентського комітету з питань аграрної політики та земельних відносин виступили зі спільною заявою щодо мітингу АПУ і повідомили, що не будуть підтримувати «партійні популістичні проекти», повідомляє AgroPolit.com.

«Депутати з фракції БПП дозволили собі образливу заяву на адресу тисяч учасників мітингу під гаслом «Не дамо вкрасти землю!», який відбувся 7 червня під стінами Верховної Ради. Це вже не перша спроба представників влади звинуватити Аграрну партію в популізмі, і ми не залишимо її без відповіді», — сказано у відповіді АПУ за підписом голови партії Віталія Скоцика.

У повідомленні партії наведено 5 тез, чому ця акція не є популістичною.

«Депутати-учасники брифінгу стверджували, нібито процес обговорення земельної реформи йде дуже прозоро, з урахуванням суспільної та експертної думки. Це брехня! Їм, безумовно, відомо, що земельні законопроекти готуються в уряді кулуарно, а тематичні засідання уряду проходять у закритому режимі. На останнє з них 29 травня покликали тільки кількох нардепів, тобто і самі парламентарі переважно не можуть знати, яку земельну реформу готує Кабмін. Не запрошують аграріїв і на засідання комітетів ВР, — цитує Віталія Скоцика прес-служба.

Більше про вимоги АПУ читайте за посиланням.

Нагадаємо, що вчора один із членів АПУ Олександр Бакуменко написав заяву про вихід із політсили через негоду з діями керівництва щодо розвитку АПУ.

В той же день голова Національного агентства із запобігання корупції Наталія Корчак повідомила, що комісія має інформацію про фінансування Аграрної партії фірмою, кінцевим бенефіціаром якої є іноземець з Великобритані. Вона не виключила, що через це можливе притягнення до відповідальності посадових осіб політичної партії з конфіскацією внесених на її підтримку коштів до державного бюджету.

Виконано за допомогою Disqus