Аграріям Херсонщини бракує комбайнів для збору урожаю

3 липня 2017 76 0
Ангар для техніки
kurkul.comАнгар для техніки

Жнива та урожай зернових у Херсонській області опинився під загрозою через нестачу зернозбиральної техніки, пише Kherson.ua.city.

Оскільки господарства підписували контракти на збирання врожаю заздалегідь, то тепер відчувають нестачу техніки.

Про це повідомив директор Департаменту агропромислового розвитку Херсонської ОДА Олександр Паливода.

«Аграрії зазвичай мають тільки 10-14 днів з моменту початку збирання на те, щоб зібрати врожай без втрат. Середнє навантаження на один комбайн по області становить 210 га, ця цифра різниться по районах, найбільше навантаження на комбайн спостерігається в Каховському, Генічеському та Каланчацькому районах (245–266 гектарів на один комбайн). Зараз в області наявні 2650 комбайнів, яких не вистачає. Тому кожного року фермери укладають договори з власниками комбайнів, в тому числі й з інших регіонів на виконання цих робіт», — сказав Олександр Паливода.

 

За його словами, комбайни з Миколаївської, Одеської, Вінницької області прибувають до Херсонщини і розпочинають збір врожаю, поступово пересуваючись на північ.

Департамент агропромислового розвитку кожного року створює список підприємств по всій Україні, які надають послуги по збиранню ранніх зернових, із зазначенням назви господарства, кількості і марки комбайнів. Цю інформацію передають херсонським фермерам, як правило вже до кінця травня.

«Іноді до нас звертаються фермери, які не встигли заключити заздалегідь договори і не мають чим зібрати врожай – їм ми також намагаємось допомогти, в терміновому порядку шукаємо техніку. Адже від того, наскільки вчасно фермери зберуть врожай, залежить валовий збір зернових по області», — розповів директор ДАПРу.

Виконано за допомогою Disqus