Загибель свині від АЧС виявили на Полтавщині

4 липня 2017 135 0
Знак обмеження
kurkul.comЗнак обмеження

У п’ятницю 30 червня 2017 р. на території господарства Кобеляцького психоневрологічного будинку-інтернату в с. Лісне Кобеляцького району Полтавської області було зареєстровано загибель свині, повідомили на сайті Держпродспоживслужби в Полтавській області.

Згідно експертного висновку  Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветсанекспертизи  м. Київ №005018 п.м./17 від 01.07.2017р. у пробі виділено ДНК вірус африканської чуми свиней.

Рішенням Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Кобеляцькій  районній державній  адміністрації з 1 липня 2017 р. встановленно карантин.

Територію Кобеляцького психоневрологічного будинку-інтернату оголошено неблагополучним пунктом та затверджено «План заходів щодо ліквідації  африканської чуми свиней на неблагополучній території господарства  психоневрологічного будинку-інтернату у с. Лісне Кобеляцького району та недопущення розповсюдження даного захворювання на території Полтавської області».

Ситуація знаходиться на контролі Держпродспоживслужби області та району. Спеціалісти вживають оперативні заходи з локалізації,  ліквідації збудника АЧС.

 

Виконано за допомогою Disqus