Львівські фермери отримають 1 млн грн

14 серпня 2015 30 0
Львівські фермери отримають 1 млн грн
Zz.te.uaЛьвівські фермери отримають 1 млн грн

Український державний фонд підтримки фермерських господарств планує виділити 1 млн грн для фермерів Львівщини. Про це під час робочої поїздки до Львова повідомив виконувач обов'язків директора Українського державного фонду підтримки фермерських господарств Іван Слободяник, пише прес-служба Українського державного фонду підтримки фермерських господарств.

За його словами, ця допомога буде здійснюватися в межах другого траншу державної підтримки, що складе загалом 25 млн на всю Україну.

«У межах другого траншу держпідтримки, який запланований на вересень-жовтень, і складе загалом 25 млн грн, Укрдержфонд планує виділити 1 млн грн львівським фермерам», — сказав він.

У повідомленні зазначається, що Укрдержфонд уже розподілив серед виробників 21,9 млн грн коштів із 25,6 млн грн, передбачених на цей рік. Також на базі Держфонду планується створити агентство з підтримки фермерів та сільських громад. Зокрема, агентство може бути створено за прикладом виплатних агентств, що діють у країнах Європейського Союзу.

«Європейська практика говорить про те, що всі програми державної підтримки сільського господарства сконцентровані під єдиним дахом і працюють за принципом єдиного вікна. Аби фермерам не доводилося проходити «квести», щоб отримати консультацію або грошову допомогу. Головним пріоритетом є зручний сервіс, максимально наближений до виробника», – повідомив Іван Слободяник.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою