Полезахисні лісосмуги віддадуть аграріям?

14 серпня 2015 55 0
Полезахисні лісосмуги віддадуть аграріям?
Кurkul.comПолезахисні лісосмуги віддадуть аграріям?

Збереження і захист полезахисних лісосмуг України потребує ефективного управління ними. Про це повідомив директор департаменту землеробства та технічної політики в агропромисловому комплексі Міністерства аграрної політики та продовольства України Володимир Топчій, пише прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

За його словами, серед варіантів – передача лісосмуг у користування державним лісогосподарським підприємствам, у комунальну власність або комунальним агролісомеліоративним підприємствам. Найбільш прийнятним є передача полезахисних лісосмуг у комунальну власність.

«Після чого вони можуть бути передані в оренду аграріям, які орендують прилеглі угіддя. Але для цього треба передбачити відповідні фінансові стимули. Відсутність належного догляду і утримання лісосмуг призводять до їх знищення та утворення стихійних звалищ», — зауважив Володимир Топчій.

Також додав, що про загрозливі масштаби знищення лісосмуг свідчать численні звернення до міністерства з боку представників місцевих громад.

Виконано за допомогою Disqus