На Сумщині проводять аукціон на оренду земель

14 серпня 2015 90 0
На Сумщині проводять аукціон на оренду земель
Кurkul.comНа Сумщині проводять аукціон на оренду земель

У Сумській області започатковано практику проведення аукціонів на оренду земель сільськогосподарського призначення, про це повідомив керівник апарату Сумської облдержадміністрації Олег Сухонос, пише прес-служба Сумської облдержадміністрації.

«На жаль, десятки тисяч гектарів в області або взагалі не використовуються, або використовуються неофіційно. Ця проблема давня. І ми намагаємося зараз її вирішити», – наголосив посадовець.

За його словами, ідеальна модель землекористування – це, перш за все, проведення аукціонів. Це конкурентне середовище, яке дозволяє аграріям на прозорих, зрозумілих умовах отримати в оренду землю, що виключає будь-які хабарі та побори. Заплатив кошти у бюджет — і працюєш.

«Але іноді аграріям простіше дати хабара і рік-два обробляти землю, поза аукціоном, не сплачувати кошти до бюджету. Зараз ми працюємо над тим, аби виправити ситуацію. Місяць тому ми знову почали проведення аукціонів. Перший відбувся у Краснопільському районі. На вересень заплановано проведення наступних торгів», – додав Олег Сухонос.

Також він спрогнозував, до кінця наступного року в області вдасться врегулювати ситуацію з половиною земель, які використовуються неофіційно.

Виконано за допомогою Disqus