Треба посилити роз'яснювальну роботу щодо АЧС — Вержиховський

14 серпня 2015 71 0
Треба посилити роз'яснювальну роботу щодо АЧС  — Вержиховський
Кurkul.comТреба посилити роз'яснювальну роботу щодо АЧС — Вержиховський

Для убезпечення поширення вірусу хвороби африканської чуми свиней (АЧС) в домашніх господарствах України серед населення потрібно провести велику інформаційно-роз'яснювальну роботу, зазначив під час селекторної наради з керівниками територіальних органів сфери управління заступник голови Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України Олександр Вержиховський, пише сайт Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України.

За його словами, з початку року зафіксовано 18 випадків африканської чуми: 4 з яких виникли серед поголів’я диких кабанів, 3 – серед домашніх свиней та 1 – інфікований об’єкт.

«Для того, щоб унеможливити проникнення вірусу хвороби у домашніх господарствах, кожен власник повинен самостійно організувати заходи безпеки, як мінімум, пристосовані дезкилимки перед входом до приміщень, де утримуються тварини. Для цього можна використовувати маленький ящик, тирсу, мішковину, розчин для дезінфекції», — сказав посадовець.

Також він додав, що з 14 серпня розпочинаються перевірки всіх суб’єктів господарювання, в яких утримують поголів’я свиней.

«Дайте команду на місцях, начальникам управлінь ветеринарної медицини в районах, директорам районних лікарень та міжрайонних лабораторій оприлюднити свої номери телефонів. Потрібно негайно забезпечити цілодобовий зв'язок, щоб люди знали куди дзвонити, в разі підозри на АЧС», — наголосив Олександр Вержиховський.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою