Білорусь обмежила ввіз свинини з 5 областей України

21 серпня 2015 71 0
Білорусь обмежила ввіз свинини з 5 областей України
Golosno.com.uaБілорусь обмежила ввіз свинини з 5 областей України

Республіка Білорусь з 18 серпня ввела тимчасове обмеження ввезення свиней, свинини і продуктів її переробки, вироблених в Полтавській області, через спалах африканської чуми свиней (АЧС). Як передає «УНІАН», про це повідомила прес-служба Департаменту ветеринарного і продовольчого нагляду Міністерства сільського господарства і продовольства Білорусі.

Тимчасові обмеження введені у зв'язку з інформацією про спалах АЧС в Полтавській області, наданої Міжнародним епізоотичним бюро 11 серпня.

Забороні на ввезення підлягають живі свині, м'ясо свинини, в тому числі диких кабанів, шкіряне, копитне і кишкова сировина і ряд іншої продукції свинарських господарств області. Заборона також стосується обладнання для транспортування, утримання, забою і розбирання свиней та сировини тваринного походження.

Також скасовуються всі раніше видані дозволи на ввезення на територію Білорусі вищевказаних товарів з Полтавської області.

Раніше білоруська сторона також ввела заборону на постачання свинини з Київської, Житомирської, Чернігівської та Рівненської областей.

Виконано за допомогою Disqus