Очікується невисокий урожай картоплі — експерт

15 серпня 2015 107 0
Очікується невисокий урожай картоплі — експерт
Galka.if.uaОчікується невисокий урожай картоплі — експерт

Нинішній картопляний сезон характеризується аномальними природними явищами, такими як затяжна дощова весна в деяких регіонах (наприклад, у Дніпропетровській області садити господарства змогли тільки в середині травня, коли роботи зазвичай до цього часу вже закінчували); посушливе і спекотне літо (у деяких господарствах опади відсутні три місяці), пише Latifundist.com.

Про це в коментарі Національному агропорталу Latifundist.com розповів директор компанії «Агролінія» (дилер Grimme) Дмитро Левич.

На його погляд, урожайність і якість картоплі у зв'язку з цим будуть невисокими. Гарні показники будуть хіба що в професійних господарствах, де дотримується технологія, перевірені сорти і є всі необхідні ресурси в достатній кількості (якісна техніка, зрошення, засоби захисту рослин та мінеральні добрива).

«Важкі погодні умови, високі температури, нерівномірне зволоження, або взагалі його відсутність, значно посилили ризики розвитку характерних захворювань, розтріскування, вторинний ріст, в'янення бульб тощо, що негативно може позначитися на якісних характеристиках картоплі. Хоча, ми сподіваємося на краще — адже масове збирання тільки починається!», — говорить Дмитро Левич.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою