Засуха нашкодила врожаю картоплі — експерт

30 серпня 2015 56 0
Засуха нашкодила врожаю картоплі — експерт
Рoradumo.pp.uaЗасуха нашкодила врожаю картоплі — експерт

Наслідки аномальної засухи в Україні негативно позначилися на врожайності картоплі в цьому році. Найгарячіше літо за останні 15-20 років призвело до того, що врожай у Житомирській, Київській і Чернігівській областях скоротився на 20-30%, у порівнянні з 2014 р.

Про це в коментарі Національному агропорталу Latifundist.com повідомив представник компанії «Агріко» Микола Гордійчук.

«Ще однією актуальною проблемою для українських виробників стало подорожчання всіх складових, необхідних для технології вирощування картоплі. Починаючи з добрив і закінчуючи засобами захисту рослин та паливно-мастильними матеріалами, у порівнянні з попереднім сезоном», — зауважив експерт.

Нагадаємо, компанія «Агріко» виступила партнером проведення Національним агропорталом Latifundist.com АгроЕкспедиції по картоплі.

Микола Гордійчук після поїздок був приємно вражений тим, що, незважаючи на складну економічну ситуацію в Україні, підприємства, які професійно займаються вирощуванням картоплі, продовжують упроваджувати нові технології і розвиватися.

«Практично всі відвідані господарства з любов'ю ставляться до того, що вони роблять. Це є позитивним для галузі і говорить про те, що картоплярство буде розвиватися», — вважає фахівець.

Заважає цьому відсутність поливу на господарствах. Без нього вкрай складно контролювати врожайність на посівних площах. За словами Миколи Гордійчука, лише 10% максимум 20% картоплі у вітчизняних аграріїв перебуває під поливом.

«Перспективи розвитку промислового виробництва картоплі в Україні залежать від ринків збуту. Під час АгроЕкспедиції компанії називали дві головні проблеми галузі — відсутність експорту та відсутність переробки. Прихід великого виробника дозволить «підтягти» й сировинну базу», — резюмував представник компанії «Агріко».

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою