Шість областей наростили поголів’я великої рогатої худоби

17 липня 2017 247 0
Худоба
pixabay.comХудоба

На фоні загального зменшення поголів’я усіх видів тварин в усіх господарствах у 2016 р. у деяких регіонах є позитивні зрушення у вирощуванні великої рогатої худоби (ВРХ).

Фермери шести областей — Дніпропетровської, Донецької, Закарпатської, Івано-Франківської, Полтавської та Тернопільської — збільшили поголів’я ВРХ. При чому фермерські господарства Івано-Франківщини збільшили поголів’я цієї категорії тварин на 1,4 тис. голів, тобто в 1,4 рази.

Про це розповів директор Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», академік НААН Юрій Лупенко.

В усіх категоріях господарств минулого року поголів’я великої рогатої худоби наростили у Вінницькій, Житомирській, Запорізькій, Миколаївській, Сумській та Хмельницькій областях.

Сільгосппідприємствам Рівненської області вдалося утримати поголів’я великої рогатої худоби — 31,6 тис. голів у 2016 р. проти 31,5 тис. голів у 2015 р.

Поголів’я корів зросло лише у сільгосппідприємствах Тернопільської області — на  600 голів (5,7%). Їх поголів’я збільшилося також у фермерських господарствах Житомирської, Івано-Франківської та Полтавської областей.

«Такі результати свідчать про наявність у вітчизняних тваринників можливостей щодо збереження та нарощування поголів’я», — зазначив Юрій Лупенко.

Виконано за допомогою Disqus