Спрощенння порядку отримання землі стимулює фермерство — Хоменко

18 серпня 2015 99 0
Спрощенння порядку отримання землі стимулює фермерство — Хоменко
Кurkul.comСпрощенння порядку отримання землі стимулює фермерство — Хоменко

Постанова Кабінету Міністрів України від 12.08.2015 р. № 584 визначає перелік документів, один із яких громадянину необхідно подати для отримання у власність або в оренду земельної ділянки із земель державної і комунальної власності. Про це заявив директор департаменту науково-освітнього забезпечення та розвитку підприємництва на селі Міністерства аграрної політики та продовольства України Олег Хоменко, пише сайт Міністерства аграрної політики та продовольства України.

За його словами, це виписка з трудової книжки або відповідна архівна довідка, або копія трудового договору (угоди) між працівником і власником підприємства, або виписка з погосподарської книги чи відомості з Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб.

Урядове рішення про схвалення переліку документів, які підтверджують стаж роботи у сільському господарстві, стимулюватиме розвиток фермерства в Україні, вважає Олег Хоменко.

«Таким чином, землю уже можна отримати за фактом відповідної освіти або надавши один із документів, визначених переліком. Це значно спрощує для людини можливість отримати земельну ділянку для ведення фермерського господарства. Спрощений порядок землі стимулюватиме зайнятість на селі та збільшить аграрне виробництво в Україні», — зазначив посадовець.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою