Очікування українських сільгоспвиробників зростають — аналітики

11 серпня 2017 211 0
Графік
pixabay.comГрафік

Під час дослідження очікувань сільськогосподарських підприємств у ІIІ кварталі 2017 року, щодо перспектив розвитку їхньої ділової активності, спеціалістами Держстату було проведено опитування серед підприємств – виробників продукції рослинництва та тваринництва.

Загалом же, очікування підприємств, як в рослинництві, так і  в тваринництві, підвищилися, порівняно з показниками минулого кварталу, інформує Українська аграрна конфедерація.

У результаті дослідження з 589 опитаних підприємств у галузі рослинництва, 75% підприємств сподівається, що в липні-вересні 2017 р. обсяг виробництва зростуть.

Про можливе зниження обсягів говорять лише 8%. Також  41% підприємств надіються на збільшення цін на продукцію підприємства, 44 % говорять, що ціни не зміняться і 15 % вважають, що ціни можуть знизиться.

«Прогнози виробників продукції тваринництва дещо менш оптимістичні. Так, з 238 опитаних підприємств 52 % говорять про збільшення обсягів виробництва, 34 % говорять, що протягом липня-вересня виробництво не зміниться, і 13 % говорять про можливість зменшення виробництва», — ідеться  вповідомленні.

Щодо зміни цін, то більшість опитаних схиляється до того, що ціни на продукцію не зміняться (76%).

Серед факторів, що стримують розвиток виробництва виділяється посилення такого чинника, як несприятливі погодні умови.

Виконано за допомогою Disqus