Черкаські фермери залишаться без яблук через весняні заморозки

1 вересня 2017 166 0
Яблуневий сад
kurkul.comЯблуневий сад

На відміну від сусідніх областей, черкаські фермери на урожай яблук не очікують. Виною цьому — заморозки 11 травня. Температура була від 2,5 до 5,5 градусів морозу.

Попри застосування імпортних препаратів та інших заходів спрямованих на виправлення ситуації, очікувати на хороший врожай не доводиться. Повідомляє vechirka.net.

«Маємо на Черкащині лише 5% яблук у порівнянні з минулим роком. У ніч на 11 травня що я тільки не робив. І палив багаття, і обприскував сад водою. Все марно. Крім того, пропало 40% врожаю черешень і майже 80% маленьких саджанців персиків. Збитки можна рахувати мільйонами. Я 47 р. займаюсь садівництвом, а такої катастрофи не бачив. Навіть найхолоднішої зими 1963 р. вимерзли лише бруньки персика. А цього — пропав увесь урожай», — розповідає фермер Олександр Масенко із села Ковалиха Смілянського району.

Проте, не всі фермерські господарства зазнали настільки великих втрат.

«Постраждали фермери, чиї сади в низині. У кого на горбочку — у того яблука є. Я очікую, що мій цьогорічний врожай буде на 12 % менший ніж минулого року», — каже фермер із Чижівки Василь Курдус.

Нагадаємо, що Україна збере найнижчий врожай яблука за останні 6 років. Втім, така ж невтішна ситуація з яблуками і в країнах Європи та в Росії.

Виконано за допомогою Disqus