На Хмельниччині обговорили проблеми бджільництва в Україні

24 вересня 2017 1040 0
Пасіка
Kurkul.comПасіка

У м. Хмельницький за участі представників обласної Держпродспоживслужби відбулася міжнародна науково-практична конференція «Бджільництво як компонент сталого розвитку»  організована Центром підтримки бізнесу в м. Хмельницький за підтримки Європейського банку реконструкції та розвитку.

Про це повідомили у Держпродспоживслужбі.

У заході взяли участь начальник відділу державного контролю Михайло Булка та начальник відділу забезпечення протиепізоотичних заходів Ігор Гузар.

Також на конференції були присутні науковці, бджолярі, представники заготівельних та виробничих компаній, контролюючих органів, фермери та агрономи з України та Європи.

Основним завданням заходу стало обговорення шляхів підвищення прибутковості бджільництва та створення кооперативів.

Також було розглянуто останні наукові досягнення у бджільництві та проблеми галузі та обговорено забезпечення ветеринарного благополуччя пасік як запорука підвищення рентабельності бджільництва, роль кооперативів як механізмів для підвищення якості бджільницьких продуктів та збільшення їхнього експорту, перспективи експорту продукції бджільництва.

Учасники представили власні розробки щодо ефективного тристороннього діалогу між органами влади, фермерами та бджолярами, підвищення професійного рівня бджолярів, наукові розробки у сфері бджільництва, які допомагають вирішувати поточні проблеми.

Протягом конференції було здійснено виїзди на пасіки області.

 

Виконано за допомогою Disqus