Поточний сезон став найгіршим за 10 років для виробників цукрових буряків

5 жовтня 2017 775 0
Цукрові буряки
Kurkul.comЦукрові буряки

Станом на 3 жовтня в Україні викопано чверть цукрових буряків, а саме 75 тис. га.

Аграрії налаштовані досить скептично і відзначають, що поточний сезон був одним з найважчих за останні десять років.

Про це повідомляє НАЦУ «Укрцукор».

Читати потемі: Єдиний виробник цукру на Чернігівщині розпочав роботу 

«Збір врожаю проходить нормально, маємо перші результати з поля і середня урожайність складає 600 ц/га. Цього сезону серйозним викликом стала проблема з вологою, за останні 10 років цьогорічна ситуація була найгіршою. Найважчими місяцями були червень та липень, далі дощі покращили ситуацію, наразі маємо помірні опади», — коментує директор ТОВ «Турбів-Агро» Петро Крикливий.

Слід відзначити, що у зв’язку з несприятливими погодними умовами, які вплинули на вегетацію солодкого коренеплоду, збиральна кампанія цукрових буряків відбувається повільніше ніж минулоріч — на аналогічний період було зібрано 30% врожаю (90 тис. га).

«Всього накопано 3,5 млн. т цукрових буряків, із яких 3,25 млн вже надійшло до цукрових заводів на переробку. Лідерами за обсягами збору врожаю є Хмельницька та Вінницька області, де викопано 40% від загальної кількості по країні. Серед регіонів, які лише на старті збору цукрових буряків — Миколаївщина. Південь України чекає, доки коренеплоди максимально наберуть вагу, щоб знову стати лідером з урожайності», — відзначає аналітик сировинних ринків та сільського господарства НАЦУ «Укрцукор» Василь Долінський.

Виконано за допомогою Disqus