Вінницька область займає лідируючі позиції в цукровій галузі України

7 жовтня 2017 291 0
Цукровий буряк
Kurkul.comЦукровий буряк

Про це заявив під час прес-конференції в Департаменті інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації директор Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів ОДА Микола Ткачук.

Повідомляє ukragroconsult.com

За словами чиновника, питання роботи цукрової галузі було і залишається стратегічним напрямом аграрної галузі Вінницької області. Від результатів її роботи залежить економічний і соціальний стан розвитку області. Підприємства цукрової галузі надають значні надходження коштів до місцевих бюджетів, забезпечують роботою значну частину населення області.

«У Вінницькій області сьогодні діють 7 цукрових заводів з 36, які працюють в даний час в Україні. Ними прийнято на переробку 835,5 тис. т цукрових буряків і вже перероблено — 687,6 тис т. Вироблено 99,1 тис. т цукру. Тобто, кожен четвертий кілограм цукру, вироблений в Україні, є вінницьким. Сировиною всі наші цукрові заводи забезпечені повністю. Також заводи приймають на переробку цукрові буряки з Житомирської та Хмельницької областей », — зазначив Микола Ткачук.

На збирання цукрових буряків в сільськогосподарських підприємствах області працює 328 бурякозбиральних комбайнів, з яких 280 одиниць є високопродуктивними комбайнами іноземного виробництва.

Виконано за допомогою Disqus