Гризуни загрожують сходам озимих зернових та ріпаку

8 жовтня 2017 94 0
Поле озимого ріпаку
Kurkul.comПоле озимого ріпаку

Загроза пошкодження озимих культур та багаторічних трав і насаджень зберігається повсюди. Збереження сходів озимих зернових та ріпаку забезпечує своєчасне виявлення та знешкодження гризунів. Про це повідомляє Держпродспоживслужба.

Через сприятливі погодні умови та достатню кормову базу повсюди створилися передумови зростання популяції мишоподібних гризунів. 

На 3-17% обстежених площ на гектарі озимого ріпаку, подекуди 5-13% площ пшениці нараховується від поодиноких нір до 1-2 жилих колоній. У багаторічних травах, неорних землях, полях після кукурудзи, соняшнику, овочевих культур Влинської та Донецької області обліковують 1-4, максимум 6, в осередках Київської області 10 колоній гризунів на 1 га (неорні землі та багаторічні трави). Повсюди в господарствах приступили до захисних заходів проти мишоподібних гризунів.

У степових областях на незораних після збирання врожаю полях зростає кількість курганчикової миші, яка зеленої маси майже не споживає, а харчується насінними кормами із культурних та диких злаків. Так на 1 га Миколаївської та Одеської області нараховується 1-2 курганчики.

 

Виконано за допомогою Disqus