Уряд вніс зміни до програми часткової компенсації вартості с/г техніки

27 жовтня 2017 135 0
Трактор українського виробництва
Kurkul.comТрактор українського виробництва

25 жовтня Кабінет Міністрів України ухвалив постанову, яка вносить зміни до порядку часткової компенсації вартості сільськогосподарської техніки та обладнання українського виробництва. Про це повідомляє Traktorist.ua.

Як відомо, 1 березня Уряд ухвалив рішення про використання бюджетних коштів для часткової компенсації с/г товаровиробникам вартості української сільськогосподарської техніки та обладнання (постанова Кабінету Міністрів від 01.03.2017 №130). Відповідне рішення уряду, спрямоване на підтримку українських сільгоспвиробників, які зможуть дешевше купувати техніку та обладнання і оновити власний технічний парк, що дозволить підвищити купівельну спроможність наших аграріїв і стимулюватиме машинобудування та іншу промисловість, яка виробляє цю техніку саме на українських підприємствах.

«Принципова відмінність цієї програми компенсації від тих, які діяли до 2011 р., — збереження ринкових відносин. Рішення щодо купівлі техніки (та, відповідно, стимулювання виробництва) приймає покупець. Відтак працює принцип «гроші ходять за клієнтом». Тому сьогодні ми встановили вимоги для виробників щорічно підтверджувати відповідність критеріям їхньої техніки та обладнання. А ще подовжили строки, щоб більше компаній могли долучитися до програми. Чим ширший вибір буде у фермера — тим краще», — коментує рішення у ряду перший віце-прем’єр міністр — міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів.

Ухвалена постанова уряду передбачає зміни строків подання заявок підприємствами-виробниками сільськогосподарської техніки та обладнання на включення у переліки техніки, вартість якої буде компенсуватися. Термін подачі заявок на включення у перелік у 2017 р. продовжено до 17 листопада. У наступних роках заявки на включення до переліку будуть подаватися до 31 жовтня. 

Крім цього, тепер підприємства-виробники сільгосптехніки та обладнання будуть зобов’язані щороку підтверджувати відповідність техніки і обладнання встановленим критеріям. Постанова також визначає питому вагу витрат на оплату праці у складі собівартості продукції для суб’єктів господарювання, які застосовують спрощену систему оподаткування обліку та звітності, у розмірі 8%.

Виконано за допомогою Disqus