Міграції з села треба запобігти — ФАО

3 листопада 2017 180 0
Логотип ФАО
frontpageafricaonline.comЛоготип ФАО

Сільські райони необхідно забезпечувати ресурсами тому, що їх економічний розвиток є визначальним чинником змін.

Про це йдеться в матеріалі «Хто ми і куди йдемо: ФАО звітує про стан сільського господарства» від Kurkul.com.

Територіально орієнтований підхід може допомогти вирішити проблеми, що призводять до відтоку населення з сільських районів.

«Для розвитку підприємництва в сільських районах і диверсифікації зайнятості, особливо для жінок і молоді, необхідне підвищення кваліфікації, що є необхідною умовою для отримання більш високооплачуваної роботи», — ідеться в матеріалі.

Програми соціального захисту сприяють оздоровленню населення і формування більш кваліфікованої робочої сили, здатної реагувати на зміни попиту і брати участь в переході до більш високого рівня продуктивності.

У світі, що стрімко змінюється, продовольчі системи, пов'язані з конкретними територіями, є цінним активом, який можна використовувати як засіб для перетворень в сільських районах з урахуванням інтересів максимального числа сторін.

Зміцнення зв'язків між сільськими та міськими районами за допомогою відповідних територіальних стратегій сприяє формуванню сприятливого середовища для комерційної діяльності фермерських господарств — як малих, так і великих — і створює можливості для отримання доходу поза сільським господарством, що є найважливішим фактором створення процвітаючого і стійкого сільського господарства.

 

Виконано за допомогою Disqus