Менеджер інтернет-магазину «Прометей маркет» Антон Шапошник

Антон Шапошник: Продажі сільгосптехніки з початком війни не знизились

9 травня 2022 270 0

Початок війни в Україні вніс деякі корективи у роботу підприємств. У більшості був період паніки, який змінився на «почекаю, коли це все закінчиться». Хоча слушно зауважив менеджер інтернет-магазину «Прометей маркет» Антон Шапошник: «на що чекати, якщо ти можеш працювати та цим допомогти країні». І це своєю чергою також діє, як заспокійливе. Ти бачиш, що компанії працюють, не закрились, платять податки в бюджет і автоматично приходить думка, що «не все пропало» і «ми вистоїмо».

Судячи з інформпотоків в ГК «Прометей» періоду паніки у компанії не було. З перших днів працівники компанії не припиняли ні на день свою роботу. До того ж допомагали фінансово ЗСУ та ТРО, відкрили гуманітарний штаб, жертвували транспорт і стали посередником спокою в регіоні. Крім цього кожен підрозділ компанії, чи то елеваторники, чи логісти, чи агромаркет виконують свою професійну діяльність. Так і «Прометей маркет» не перервав ланцюжки співпраці з фермерами. Тому в сьогоднішньому інтерв’ю Kurkul.com менеджер інтернет-магазину Антон Шапошник розповість, про те як підрозділ працює в сьогоднішніх умовах.


Kurkul.com: Як в умовах війни працює перший інтернет-магазин «Прометей Маркет». Чи були створені нові правила роботи компанії під час воєнного стану?

Антон Шапошник: Напевно, як і у всіх спершу був шоковий стан і він тривав приблизно тиждень. Проте ми одразу розуміли, що треба працювати, бо на носі посівна, фермерам ми потрібні. При цьому жодних нових правил ми не створювали: всі трудяться, хто в офісі, хто віддалено.  Працювали у звичному режимі, оскільки кількість клієнтів не змінювалась. До того ж ми постійно вели комунікацію з нашими покупцями через холодні дзвінки. І це не просто подзвонити, щоб продати техніку, а поцікавитись «як справи», «чи все добре з господарством», «які є проблеми». Ну, а вони вже паралельно робили замовлення, якщо техніка потрібна.

Сівалка Avalon

Запити від клієнтів надходять до нас за телефоном, особисті зустрічі, також із соцмереж та телеграму або VIBER. Кому як зручно. На зв’язку з фермерами, можна сказати, ми 24 години на добу. Дзвонять і не в робочий час. Пишемо характеристики про товар,  надсилаємо відео із заводів, даємо контакти у кого така техніка вже працює у господарстві. Ми не ігноруємо, оскільки звертаються — значить треба.

Kurkul.com: На скільки змінилися заплановані показники продажів від тих, що є наразі? Чи задоволені Ви ними, зважаючи на роботу в умовах війни?

Антон Шапошник: Як не дивно, але продажі не впали. Тобто, здається війна, паніка, але, як бачимо, фермери тримають свій фронт, працюють і їм потрібна техніка. А останнє, це і є наша компетенція. Є звичайно деякі проблеми з постачанням техніки. Зараз, на жаль, працюємо не з усіма заводами через те, що не всі можуть виготовляти та поставляти. Але тенденцію за останні кілька тижнів можна оцінити, як позитивну. Найбільш популярними товарами є культиватори, ротаційні борони та, сівалки. Хочу зауважити, що особисто вразило і мене, що аграрії купують техніку не тільки для посівної, а вже й для жнив та осінніх робіт. Це дуже позитивна тенденція — всі розраховують збирати врожай. Для кожного фермера підбираємо індивідуальний підхід, тому кожне побажання намагаємось виконати на 100%.

Сівалка компанії Ремсинтез

Читайте також: Ольга Трофімцева: Повноцінно замінити країну, що входить до ТОП-5 виробників та експортерів — неможливо

Kurkul.com: Чи вдалося зберегти/налагодити робочий процес на територіях, де велися/ведуться бойові дії?

Антон Шапошник: Звичайно, наш офіс знаходиться у Миколаєві, близько до окупованих територій. Ми підтримуємо зв’язок з фермерами з сусідніх областей. Цікаво, що є замовлення від фермерів з окупованих районів Херсонщини. Вони замовляють у нас техніку, але не готові зараз її забирати, чекають на вирішення ситуації. Ця техніка залишається у нас на території або на заводах, де виготовляється. При цьому ціна резервується і при першому ж запиті ми її доставимо на підприємство. Оформляючи замовлення таким чином наші клієнти зберігають собі ціну, а техніка завжди потрібна.

Kurkul.com: Чи змінилася цінова політика та умови оплати «Прометей Маркета»?

Антон Шапошник: Насправді тут слід розуміти, що не все залежить від нас. Насамперед ціни регламентують заводи. З ними ми звичайно стараємось домовитись про більш лояльну ціну. Але загалом можу сказати, що ціни на техніку в якомусь відсотку піднялись, але не набагато.

Сівалка компанії «Агромаш Калина»

Kurkul.com: Які позиції стали недоступними на «Прометей Маркеті»? Чи виникають проблеми з логістикою, бо наразі це біль для всіх.

Антон Шапошник: Ми надаємо перевагу вітчизняним виробникам. Зараз це як ніколи актуально, бо для них замовлення — це підтримка економіки України. Продаємо техніку компаній ТОВ Агромаш Калина (хотів би особисто відзначити цю компанію, оскільки вони раніше зазначеного терміну намагаються  виготовляти техніку), Harverst, АПК-AVALON, БМЗ, Ремсинтез та ін. Більшість виробництв не припинило роботу, тому недоступних позицій нема. Також в нас є певні напрацювання по імпортній техніці. Маємо грандіозні плани та сподіваємось, що втілимо їх.

Нагадаю, що логістика у нас безоплатна: ми організовуємо доставку продукції безпосередньо із заводу до фермера на підприємство. Жодних проблем тут покине маємо. Всі умови продажу техніки клієнтам не змінювалися: Гарантійний ремонт також працює. Кожне замовлення розглядається індивідуально і якось домовляємось.

Kurkul.com: Які поради щодо переорієнтації бізнесу могли б дати іншим компаніям?

Антон Шапошник: Раджу просто працювати, бо без цього нереально дійти хоча б до чогось. Кожен має свою сферу, в ній найкраще знається, тому для чого щось інше вигадувати. Так, війна змусила нас змінитись: всі ми входимо в ситуацію інших, стали більш відкритими та співчутливими. І ситуація в країні ще більше заставляє зціпити зуби і працювати в тій сфері, яку ти знаєш, і яка може принести користь країні. Зараз не час ховатись і щось кардинально міняти. Тому працюємо і віримо в перемогу!

Kurkul.com: Дякуємо за цікаву розмову!

© Юлія Маковей, Kurkul.com

Виконано за допомогою Disqus