ФГ «Миколай»

Земельний банк

5 ГА

Адреса

с. Барашівка, Житомирський район, Житомирська область, вул. Сонячна, 1-А

Продукція

Опис господарства

Дата реєстрації — 05.10.2004 р.

Сторінка YouControl.

Кількість працівників: 31.

Підприємство займається вирощенням перепелів, рибництвом та овочівництвом. 

Фермерське господарство «Миколай» — виробник перепелиних яєць і м'яса №1 в Україні. Спеціалізується на вирощуванні перепілок, яких налічується понад 90 тисяч.

Веб-сайт підприємства за посиланням.

У 2007 році були реконструйовані наявні потужності, придбано комплект кліткового обладнання, розрахованого на утримання 120 тис. голів перепелів.

У 2014 році в господарстві закінчили будівництво біогазової установки. Працює вона на перепелиному посліді й виробляє 200 м³ газу на добу, а також до 10 т цінних органічних добрив, придатних для використання в органічному землеробстві. Установка забезпечує частково обігрів виробничих приміщень і в технологічних процесах.

У планах — створення на основі симбіозу біогазової установки та установки закритого водообігу для вирощування риби, що дозволить максимально ефективно використовувати водний ресурс, а також теплову енергію, що значно підвищить рентабельність як самої установки, так і вирощеної риби.

Нині на підприємстві утримують птицю м’ясо-яєчного напряму продуктивності в п’яти- та шестиярусних клітках. Яйця збирають вручну.

На сьогодні виробнича територія господарства збільшилася до 4,89 га. Утримують тут понад 100 тис. голів одночасної посадки. На день виробляють близько 50 тис. штук яєць. Торік побудували ще один пташник з підлоговим утриманням на 40 тис. голів птиці. Також закінчили будівництво забійного цеху потужністю 500– 800 кг м’яса на зміну — тепер його треба обладнати, але поки що господарство не має на це коштів. Тому тимчасово забивають птицю на санітарній бійні. Мають намір зробити все сучасно й технологічно, як тільки з’являться для цього можливості. Нині побудовано майстерню для обслуговування техніки та розглядають можливості для налагодження переробки перепелиної продукції, розроблено й запущено у продаж макарони з додаванням перепелиного яйця, розробляється рецептура та технологія консервування яєць.

Також у планах — вихід із перепелиною продукцією на зовнішні ринки. Як тільки така можливість з’явиться — максимально нарощуватимуть обсяги виробництва, бо зацікавлених у співпраці у ЄС достатньо. Власник має намір побудувати санітарно-побутовий комплекс й офісні приміщення, вирощування зернових культур за органічними технологіями для створення передумов переходу господарства на органічне виробництво.

 Фермерське господарство «Миколай» пропонує продукцію власного виробництва:

  • Яйця перепелині
  • М'ясо перепелине
  • Копчені перепела
  • Інкубаційні яйця
  • Макаронні вироби на основі перепелиних яєць
  • Печінка перепелина з сердечками
  • Пупки перепелині (очищені)
  • Живі перепела, породи: японські, білі англійські, мармурові
  • Перепелячий послід.
 

Виконано за допомогою Disqus