ФЛП «Маджар К.М.»

Земельний банк

36 ГА

Адреса

м. Рені, Ізмаїльський район, Одеська область, вул. 28 Червня, 120

Напрямки діяльності

Продукція

Опис господарства

ФЛП «Маджар К.М.» займається продажем насіння, саджанців і посівного матеріалу ягідних і плодових.

Костянтин Маджар починав власну справу 2002 року. Мав 31-річний стаж як головний агроном великого господарства, що спеціалізувалося на вирощуванні саджанців сортового винограду. 

Історія підприємства

Закладати нові виноградники допомогла державна програма з розвитку садівництва й виноградарства. Тоді всім, хто заклав виноградник, гроші, витрачені на саджанці й опори, відшкодовувалися. Це робилося через спеціальний фонд, у якому акумулювалися 1,5% відрахування від продажу алкоголю.

Власник виконав усі умови програми й отримав відшкодування. 

Столові сорти винограду Костянтин Михайлович вирощує на аркових конструкціях.

Поряд з арками фермер заклав 20 соток з іншим типом формування лози – перголами, які використовують в Італії. До кожної лози підведене крапельне зрошування. Із добрив – лише коров’ячий перегній. Костянтин Михайлович дає по відру під кожну лозу раз на три роки.

Продукція

Чи не весь урожай столового винограду в Костянтина скуповують молдавани. «Щоб перепродати в Румунію», – пояснює фермер. Торік 1 кг ягід коштував там близько 5 євро.

Оскільки головне завдання виноградаря Маджара – вирощування саджанців, ним облаштований цех стратифікації щеплень. Там під впливом підвищеної температури й вологості створюються такі умови, за яких прищепа й підщепа зростаються скоріше. Як підщепа використовується Кобер 5ББ. Сорт прищеплюється на висоті 42-45 см.

Найкращі столові сорти:

Анюта 

Заграва (Оригінал новий)

Кишмиш Юпітер (США) 

Лівія 

Одеський сувенір

Преображення 

Рошфор

Рубіновий ювілей

Ювілей Новочеркаська

Згадки в ЗМІ

«Житель Рені заробляє мільйони на дачі», Рідне Село.

Виконано за допомогою Disqus