985

ТОВ «Меринос-Захід»

Директор

Ціркін Юрій Олегович

Опис

ФГ «Меринос-Захід» займається сільським господарством, в тому числі — розведенням овець породи «австралійський меринос» (Мериноландшаф).

Дата реєстрації — 23.09.2020 р.

Сторінка в аналітичній системі YouControl.

ТОВ «Меринос-Захід» займається сільським господарством, в тому числі — розведенням овець породи «австралійський меринос» (Мериноландшаф).

Фермерське господарство «Меринос-Захід» налічує найбільшу отару племінних овець європейських порід в Україні і вже тривалий час займається і спеціалізується на вирощуванні та розведенні дрібної рогатої худоби.

Кількість працівників — 9 людей.

Сайт господарства

{miniGallery:1508}

Напрям діяльності

Тваринництво:

✅ вівчарство. На сьогодні господарство налічує 2,5 тис. голів маточного поголів’я трьох порід: Merinolandschafe, Suffolk, Tiroler Bergschaf.

✅ козівництво: завезли кіз швейцарських порід зааненської та альпійської

На фермерському господарстві «Меринос-Захід» практикується пасовищно-стійлове утримання (взимку тварини утримуються на фермах, а влітку випасають на пасовищах). Раціон годування розробляється спільно з Австрійськими спеціалістами з якими ми тісно співпрацюємо, і які діляться свїми знаннями у сфері вівчарства.

{miniGallery:8}

Історія створення

У 2004 р. у власника господарства Дмитра Огньова з’явилася сім`я — народився перший син. Та екологія в столиці не найкраща: брудна вода, повітря, неякісна їжа вплинули на здоров'я дитини. Одного разу хлопчика привезли на батьківщину Дмитра, на Львівщину, і зрозуміли: кращого місця для нього бути не може. Тож батько прийняв рішення переїхати і завести власне невелике господарство.

{miniGallery:1509}

Створення господарства в Дрогобицькому районі розпочалось з приміщень в селі Почаєвичі та приміщень, котрі залишились від колишнього колгоспу мільйонера в селі Летня, і були реконструйовані за останніми найсучаснішими технологіями в сфері тваринництва і приведені в належний стан. Перед тим, як завести туди тварин, було вирішено відвідати господарства Європи, щоб зрозуміти як утримують овець. Після побаченого на не одному десятку ферм Німеччини та Австрії, за зразок було вирішено взяти господарства саме цього регіону, де традиційно вирощують овець уже не перше століття. На їх основі реконструювали й облаштували ферми.

Читайте по темі: Дмитро Огньов: Ми повинні ставити за мету нагодувати свою націю здоровою їжею

Діяльність

Інші тварини