Молочна ферма окупиться за 7 років — експерти

30 листопада 2017 206 0
Корови
Kurkul.comКорови

За розрахунками аналітиків Pro-Consulting, за 7 років інвестиції в господарство, що займається молочним і м’ясним тваринництвом повністю окупляться. Водночас роботи з будівництва та обладнанням ферми, а також закупівлі й реєстрації корів будуть виконані вже через півроку після старту проекту. У подальшому підприємство буде отримувати прибуток від реалізації молока і великої рогатої худоби в живій вазі, повідомляє pro-consulting.ua.

У даний час український молочний ринок знаходиться в стадії трансформації під впливом нових умов і правил ведення бізнесу.

«В умовах, що склалися, молочна ферма, побудована з розрахунком на застосування сучасних технологій тваринництва й галузевих вимог, матиме на українському ринку деяку конкурентну перевагу перед старими підприємствами», — вважають експерти ProConsulting.

Якщо при організації ферми планується утримувати 560 корів голштинської породи, то на їх покупку буде витрачена найбільша частка коштів — 35,7 % від загальної суми. На обладнання ферми піде 21,2 % коштів, а ще 21,4 % інвестицій буде коштувати біогазова установка.

Виконано за допомогою Disqus