ФХ Куркуляндія: не знали ми, в що вляпалися

Наша молочна ферма: перші три задачі

ФГ Куркуляндія 8 лютого 2016 1095 0

Знаєте що я вам скажу? Молочна ферма — то найскладніша система, яку тільки можна собі уявить!

Коли два стареньких корівники стали нашими, ми сіли й задумались, якою ж має бути наша ферма. Скільки корів буде, яка технологія утримання, який раціон, де ставить доїльний зал, чи буде солома, і купа інших питань. А ще треба було ув'язати у часі появу корів, будівництво корівників і доїльного залу, вирощування кормів… Короче, не знали ми в що вляпались.

І зрозумів я тоді, що моя перша задача — знайти нормального технолога, який би став в перспективі управляючим фермою. І треба шукать його швидко, щоб приєднався до команди на етапі проектування. Бо гибле то діло шукать управляючого як ферма вже побудована буде. Ферма це діло інтимне я б сказав. Так як кажуть «скільки хазяйок, стільки й борщів», так само можна сказати й про ферму. Скільки управляючих, стільки й різних конфігурацій ферм. Немає правильних чи неправильних рішень. Є уміле чи неуміле їх використання.

Другу задачу я собі поставив таку — подивитись якомога більше молочних ферм. З людьми поговорити, які будували ті ферми, на свої очі побачить.

А третя задача, яка стала перед нами — земля. На одну корову треба 1,2-1,5 га землі. Тож на наші проектні 500 голів треба буде 600-800 га землі. І де їх брать?

Короче, одну задачу вирішили — три нових з'явилось. Як кажуть москалі «Жіть стало лучше, жіть стало вєсєлєє!»

Виконано за допомогою Disqus
Матеріали за темою