Американські вчені селекціонували цибулю, що не викликає сліз

3 грудня 2017 85 0
Цибуля
Kurkul.comЦибуля

Американські селекціонери вивели унікальний сорт цибулі, який при очищенні й нарізці не викликає сліз. Новий сорт був продемонстрований у Новому Орлеані на спеціалізованому заході PMA Fresh Summit. Про це йдеться в матеріалі bukovina.biz.ua.

На виведення такої новинки вченим США знадобилося 30 років. Сорт був отриманий шляхом природної гібридизації в компанії Bayer Crop Science. Його особливість полягає в тому, що під час зберігання цей лук стає солодшим на смак і при нарізанні не викликає сліз.

Типовий гострий смак і сльози під час готування забезпечує цибулі велика кількість летючих сполук. В Sunions їх не так багато. Дон Гудвін, який є президентом компанії Golden Sun Marketing, зазначив, що кількість запитів в Google і YouTube про те, як не плакати при чищенні й нарізці цибулі, стало відмінною мотивацією для створення сорту, який би вирішив ці проблеми.

Після проходження сертифікації від експертів по дегустації та підтвердження допустимої кількості летючих сполук у харчовій лабораторії, «цибуля без сліз» зможе надійти в продаж.

Виконано за допомогою Disqus