Українцям спростять умови ведення бізнесу

4 грудня 2017 2429 0
Бізнес план
FainaIdea.comБізнес план

Українським промисловцям обіцяють створити стимули для розвитку та модернізації виробництва. Для цього пропонується з 2018 р. ввести можливість розстрочки виплати ПДВ строком на 24 місяці при імпорті обладнання. Про це повідомив прем’єр-міністр Володимир Гройсман. За його словами, зараз необхідно активно відроджувати українську економіку та спрощувати умови ведення бізнесу. Про це повідомляє ubr.ua.

Уряд виходить з того, що при купівлі дорогих машин та обладнання підприємствам накладно платити ще й 20% ПДВ. Тому пропонується розбити суму податку на рівні частини, які можна буде виплачувати максимум протягом двох років.

Така пільга вже діє для деревообробних підприємств та виробників медвиробів.

Щоб отримати розстрочку, компанія-імпортер повинна подати відповідну заяву в ДФС. Порядок її подання затверджений постановою №775 від 4 жовтня 2017 р.

Експерти прогнозують, що потенційно це може стимулювати оновлення обладнання.

«Не дуже зрозуміло, як це буде працювати. Компанія купила станок. Не виплачує ПДВ, але отримує відшкодування. Яке протягом 24 місяців повинна виплатити до бюджету. Мені здається, урядові було б краще зосередитися на вдосконаленні системи блокування податкових накладних», — повідомив голова Українського товариства економічних свобод (UEFF)  Мар’ян Заболоцький.

Виконано за допомогою Disqus