ФАО представила карту світових запасів вуглецю у ґрунті

8 грудня 2017 983 0
Ґрунт
Kurkul.comҐрунт

З нагоди Всесвітнього дня ґрунтів (5 грудня) ФАО представила найповнішу глобальну карту, яка показує об’єм запасу вуглецю у ґрунті. Про це повідомила прес-служба ФАО.

Карта запасів ґрунтового вуглецю демонструє об’єм органічного вуглецю в ґрунті на глибині 30 см. На карті показані природні ділянки з високим вмістом вуглецю — там, де його необхідно утримувати, а також ті області, де існує потенціал для подальшої секвестрації.

«Ґрунти є основою сільського господарства, саме там починається виробництво продовольства. Підтримка важливих функцій та екосистемних послуг ґрунту для забезпечення виробництва продовольства та підвищення стійкості до кліматичних змін потребують стійких методів управління ґрунтом», — сказала заступник Генерального директора ФАО Марія Хелена Семедо.

Ґрунти з високим вмістом органічного вуглецю є продуктивнішими за всіма ознаками. Вони здатні очищати воду та забезпечувати рослини оптимальними умовами вологості.

Збільшення об’єму органічного вуглецю в ґрунтах за рахунок покращення керування ними може допомогти підтримати урожайність у засушливих умовах.

«Підтримка та накопичення вуглецю в ґрунті має стати обов’язком, адже це дозволить нам реалізувати весь ґрунтовий потенціал для підтримки заходів з пом’якшення наслідків кліматичних змін та адаптації до них», — зазначила Марія Хелена Семедо.

Виконано за допомогою Disqus