Зміни в Податковому кодексі завдадуть товаровиробникам значних збитків

8 грудня 2017 465 0
Податковий кодекс України
kordon.in.uaПодатковий кодекс України

Проголосовані парламентом зміни в Податковий кодекс України (ПКУ) у рамках законопроекту «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2018 р.» завдадуть значного удару по товаровиробниках і збільшать прибутки великих агрохолдингів повідомляє AgroPolit.com.

За дану поправку проголосували депутати двох ворогуючих бізнес-груп — «птахівників» та «олійників».

Читати по темі: Депутати виступили проти скасування повернення експортного ПДВ для виробників соняшнику, ріпаку та сої

Джерела в БПП вказують, що така тандемність за це голосування вказує, що дані групи взяли на бюджетну ніч тайм-аут і провели між собою «бартер у голосуванні» на взаємовигідних умовах.

Так, група «птахівників» отримала голоси від колег-«олійників» за невключення в Податковий кодекс поправок, які мали б ліквідувати з 1 січня 2018 р. єдиний податок четвертої групи для птахівників. Крім того, вони заблокували зміни в закон про розподіл державної сільгосппідтримки шляхом уточнення поняття «птиця», куди її автори забули включити «м’ясо птиці» (компенсації на здані об’єкти в рамках прогарами підтримки тваринництва в такому разі МХП не отримало б).

Натомість «олійникам» не заважали провести вигідні для них правки 180 і 182, які збивають внутрішню закупівельну ціну на олійні та технічні культури для товаровиробників.

Виконано за допомогою Disqus