Депутати виступили проти скасування повернення експортного ПДВ для виробників соняшнику, ріпаку та сої

8 грудня 2017 175 0
Соняшник
Kurkul.comСоняшник

В парламент наступного тижня подадуть законопроект, який поверне відшкодування ПДВ при експорті технічних та олійних культур. Про це повідомив народний депутат від «Самопомочі» Іван Мірошніченко під час конференції «Прийнятий держбюджет 2018: в аграріїв забрали 10 мільярдів гривень», передає кореспондент AgroPolit.com.

Нагадаємо, що сьогодні вночі парламент проголосував за законопроект «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2018 р.», який скасував таку практику і нанесе товаровиробникам близько 10 млрд грн збитків у рік. Вигоду від нього набули агрокомпанії, які займаються переробкою соняшнику.

За словами Івана Мірошніченка, сьогодні немає впевненості в тому, що законопроект буде підтримано, проте підтримка в цьому питанні все ж є.

«Ми готуємо законопроект і будемо ініціювати відміну неповернення ПДВ для цих культур. Чи буде розуміння? Не певен. Але ряд депутатів готовий консолідуватися навколо нас. Це не правильно і будемо це відміняти», — так прокоментував подальші дії щодо проголосованих змін народний депутат від «Самопомочі» Іван Мірошниченко.

Виконано за допомогою Disqus