Шкідники спричиняють 50 % світових втрат продовольства

13 грудня 2017 73 0
Поле пшениці
Kurkul.comПоле пшениці

Пом'якшення погоди і розширення торгівлі можуть негативно вплинути на посіви та дерева. З цього питання ФАО та експерти проведуть триденну конференцію. Про це повідомила прес-служба ФАО.

Триденний захід спрямований на привернення уваги до нових ризиків, що загрожують здоров'ю рослин, і передачу ноу-хау за новітніми підходами до управління масовими навалами шкідників. За даними ФАО, протягом десятиліть обсяг ресурсів, що виділяються на охорону здоров'я рослин в усьому світі скорочується, в той час як ризик зараження шкідниками і поширення хвороб рослин підвищується, а національні зусилля країн по боротьбі з ними як ніколи необхідні.

«Продуктивність сільськогосподарських культур, що вирощуються для споживання людиною, схильна до все більшого ризику через зростаючу кількість шкідників, появи нових бур'янів і патогенів. Згідно з деякими оцінками, потенційні втрати продовольства, що викликаються шкідниками, можуть становити до 50 % усіх втрат в світі», — сказав фахівець ФАО по рослинництву і захисту рослин Артур Шамілов.

В ході консультації будуть розглянуті проблеми, пов'язані з найбільш розповсюдженими і новими видами шкідників,що мають інвазивний характер і поширюються по всьому регіону. Крім того, консультація покликана сприяти розробці і координації міжнародної політики в галузі забезпечення здоров'я рослин відповідно до Міжнародної конвенції з карантину та захисту рослин. Запрошені фахівці, що представляють національні органи захисту рослин та фітосанітарні служби країн Європи і Центральної Азії, представлять огляди ситуації в своїх країнах і визначать основні питання, які потребують вирішення.

Україна співпрацює з ФАО у сфері фітосанітарного контролю

Чотири країни Східної Європи (Вірменія, Білорусь, Молдова і Україна) вже співпрацюють з ФАО з питань фітосанітарного контролю у формі реалізації спільних дворічних проектів. Вони працюють над тим, щоб підвищити ефективність роботи національних органів із захисту рослин і відповідної інфраструктури, а також над тим, щоб збільшити вигоди, одержувані від безпечної торгівлі.

 

 

Виконано за допомогою Disqus