На Волині посіяли лише 30% озимого ріпаку

31 серпня 2015 85 0
На Волині посіяли лише 30% озимого ріпаку
Latifundist.comНа Волині посіяли лише 30% озимого ріпаку

У Волинській області унаслідок тривалого дефіциту опадів, впродовж усього вегетаційного періоду, склалися вкрай несприятливі умови для підготовки ґрунту для посіву озимих під урожай 2016 р., про це повідомив директор департаменту агропромислового розвитку Волинської облдержадміністрації Юрій Горбенко, пише прес-служба Волинської облдержадміністрації.

За його словами, перш за все це стосується озимого ріпаку, адже відповідно до рекомендацій науковців, оптимальні терміни посіву – на період із 15 до 30 вересня, а допустимі – до 5 вересня.

У повідомленні зазначається, що цьогоріч посіви ріпаку значно зменшаться, адже посіяно 6,5 тис. га рослинності, а це становить 30% відповідно до запланованого. До того ж, є стратегічні підприємства, які відмовились сіяти культуру через ризики.

Також додається, що погодні умови негативно впливають не лише на врожаї сої, кукурудзи, але й на цукровий буряк.

«Господарники краю активно включилися у процес заготівлі силосу, адже кукурудза дозріла та підлягає збору. Із 5 вересня аграрії Волині розпочнуть посів озимих зернових. Відтак, підготовлено більше 15 тис. га (8 % від запланованого). Передбачено посіяти 167 тис. га на зерно, з них озимої пшениці – 135 тис. га, жита – 26, 7 тис. га, ячменю – 5, 5 тис. га», — пише сайт.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою